top of page
shutterstock_792410140_edited.jpg

Kineziológia

Kineziológiai kezeléseim kiemelkedő hatékonyságúak, és sok esetben gyors változásokat hozhatnak létre a kliens életében.

Mi a kineziológia?

A kineziológia görög eredetű szó, a ,,kinesis" mozgást, a ,,logos" tudományt jelent. Egymást kiegészítő képesség-, készség- és személyiségfejlesztő módszer, mely pedagógiai és pszichológiai elemekkel egészül ki. A kineziológia szervezetünk szabad energiaáramlásának biztosítását, az energiák útjában álló akadályok, blokkok feloldását célozza bármilyen témára vonatkozóan, amelyben jobbulást, pozitív változást szeretnénk elérni. A kineziológia önállóan és a hagyományos orvosi kezelés mellett is alkalmazható.

Hogyan működik?

A kineziológia az izomtesztelésre épül, melynek alapja az, hogy bármilyen stressz, negatív gondolat változást idéz elő a testben, így az izmokban, izomtónusban is. Ez az, amit a kineziológus az izomtesztelés alkalmazásával érzékel. Az agyunk a fogantatásunk pillanatától fogva elraktároz minden eseményt attól függetlenül, hogy tudatosan emlékszünk-e rá vagy sem. Minden egyes eseményt rögzítünk a jelen pillanatig. Az izomtesztelés segítségével a tudatalattiban lévő információkat tudjuk felszínre hozni. Maga a módszer egy a szervezetet ért ingerre adott izomválasz tesztelésén alapul.
Mindenkit érnek negatív hatások, traumák élete során. Ezeket nem mindig tudjuk feldolgozni. A fel nem dolgozott stresszek elraktározódnak, felhalmozódnak, és valamilyen testi vagy lelki tünet formájában hívják fel magukra a figyelmet. Negatív eseményeket, ezek hatásait egész kora gyerekkorból, születéstől vagy akár a magzati életből is hozhatunk, sőt még az a közeg is meghatározó lehet, amely fogantatásunk előtt környezetünkben, a családunkban meghatározó volt. Lehet, hogy generációkon át hozott (transzgenerációs hatások) ismételt negatív mintáktól kell megszabadulni ahhoz, hogy egyensúlyban működjön egész testünk-lelkünk.

Kineziológiai kezelés menete

A klienssel történő első találkozás alkalmával a panaszai hátterének részletes felderítését követően kezelési tervet javaslok, majd a további találkozások során az egyéniségét támogató módszert alkalmazok, ami segíti életszemlélete megújításában, képességei felismerésében és személyisége fejlődésében. 

 

Kineziológusként segítem kliensemet: 

  • életvitele fejlesztésében,

  • testi-lelki-érzelmi egészsége megőrzésében,

  • betegségek megelőzésében,

  • az öngyógyító rendszere harmonizálásában, 

  • önismerete és személyisége fejlődésében.

Érdeklődne további módszerekről, amelyekkel foglalkozom?

Kérdése van a kezelésekkel kapcsolatosan? Szeretne időpontot foglalni?

Keressen bizalommal!

Szeretné tudni, mit írtak rólam klienseim?

bottom of page