top of page

Kapcsolati kihívások

Mik a kihívások?

Nem értik egymást a partnerével, hatalmi harcban áll egy kollégájával a munkahelyén, nehezen tudja átadni gondolatait a társának, párjának, csalódott a családtagjaiban, és gyakrabban vesz részt negatív interakciókban másokkal, mint azt elfogadhatónak gondolná? Elvárások alapján éli valaki más életét, annak inkább megfelel (párja, gyereke, bárki), önazonosságát, arra való saját igényét vagy nem ismeri, vagy nem meri kifejezni, megélni?

Az emberi kapcsolatok folyamatosan változnak, és ezekre a változásokra reagálni minden személy számára kihívást jelent.

Az érzelmi szorongás, a személyiségbeli különbségek, a mindennapi élet stressze és az egyének közötti összeütközések, kapcsolati kihívásokhoz vagy konfliktusokhoz vezethetnek. Kialakulhatnak a kapcsolati játszmák, amelyek bármilyen társas kapcsolatban jelen lehetnek. Ez akadályozhatja a másokkal való egészséges kapcsolatok kialakítását és fenntartását.

Hogyan segítek?

Személyre szabott módszerekkel segítek megváltoztatni a régi gondolkodásmintáit, felismerni a kapcsolati játszmákat, javítani a helyzetfelismerési és problémamegoldó készségeit, így jobban tudja kezelni az élet stresszeit és konfliktusait. Kapcsolati szituációkra kidolgozzuk azt a kommunikációt, amellyel képviselni tudja magát bármilyen helyzetben úgy, hogy megtartja azt, ami önnek fontos. Emellett képes alkalmazkodni - az aktuális helyzethez, nyitottan, együttműködően alakítani a szabályrendszereit. Ezáltal nincs már helye sem a hibáztatásnak, sem a sértődésnek, sem az önvádnak, hárításnak és kapcsolati játszmáknak.

Alkalmazkodás előnyei a kapcsolatainkban:

  • képes vagyok rugalmas lenni, megtartom a saját igényeim, miközben mások igényét is figyelembe veszem,

  • akaratomat úgy tudom érvényesíteni, hogy sem irányítóvá sem áldozattá nem válok,

  • előtérbe kerül a másik féllel való együttműködés a közös cél, jó érzet érdekében.

Érdeklődne további esetekről, amelyekben segíteni tudok?

Kérdése van a kezelésekkel kapcsolatosan vagy szeretne időpontot foglalni?

Keressen bizalommal!

Érdeklődne a módszerekről, amelyekkel foglalkozom?

bottom of page