top of page
IMG-0548.JPG

Felszabadító-légzés

Bevezető

A stresszes helyzetek légszomjat vagy hiperventillációt (szapora lélegzetvétel) és egyéb kellemetlen tüneteket válthatnak ki, amelyek váratlanul jelentkezhetnek. Ezek hátterében gyakran lelki folyamatok, szorongásos állapotok állnak, és az érzelmi stressz eredményeként jönnek létre. A fogantatástól a születési folyamat, majd a szoptatásig tartó életciklus és ezt követően a kisgyermekkor kb. 6-7 éves korig kialakítja, hogy későbbi életszakaszaiban az egyén hogyan viszonyul a különböző élethelyzetekhez.

A stressz mélységi okainak a feltárásában, annak oldásában, a belső béke, egyensúly helyreállításában a Felszabadító-légzés rendkívül hatékony módszer. A Felszabadító-légzés önállóan és más módszerek mellett is alkalmazható.

Alkalmazott légzéstechnikák

Vivation

A gyakorlatok hatására egyre jobban nyitottá válunk a világ felé. Minden Vivation-légzés foglalkozás különbözik egymástól. Minden alkalom egy új lehetőség!

Ez a módszer egyszerű módon segít megoldani a testi és a mély lelki problémákat. Segít megbarátkozni saját érzéseinkkel. Ha az ember elnyomja érzéseit, érzelmeit, kellemetlenségeket fog átélni.

Ez a technika megtanítja, hogyan kell felhasználni minden érzésünket az élet kreatívabbá tételében és felépítésében. Ezért a szép érzések még gyönyörűbbek, a negatív érzések könnyebben elviselhetőek lesznek. Segít a mindennapi helyzetekben, legyen az otthon, család, munka, párkapcsolat stb.

Rebirthing - Újjászületés

A születési trauma az egyik legfontosabb lelki és fizikai probléma gyökere.

Az újjászületés során újból át lehet élni a problémákat, és helyette pozitív, új érzést és életmodellt lehet kialakítani, felépíteni.

Az újjászületési folyamat négy részből, azaz négy mátrixból áll:

Az első mátrix a fogantatástól az első születési görcsig tartó szakasz. Ebben a mátrixban kiderül az, hogy akartak, vártak-e bennünket, fiút vagy
lányt vártak-e. Ebből alakul ki az önelfogadás és önbecsülés.


A második mátrix a szülési görcsök idején átélt élményeinkkel lévő találkozás szakasza. A második mátrix minősége a szabad választás és döntés a születéssel kapcsolatban. Ha az embernek nincs szabad választása vagy nem tud döntést hozni, kialakulhat a depresszió és pesszimizmus.


A harmadik mátrix a szülőcsatornán való áthaladás folyamata. A harmadik mátrix során fény derül, hogy milyen az együttműködésünk az anyával. Itt jöhet elő az agresszió, düh, harag, bűntudat érzése, pusztítás és önpusztítás programja.


A negyedik mátrix a megszületés pillanata és a köldökzsinór elvágása közötti szakasz. A negyedik mátrix lehetséges problémája az első találkozás a világgal. Ez a világgal való kapcsolatunkat mutatja. A figyelem hiányától alakul ki a függőség, félelem, bizonytalanság, szorongás és feszültség érzése.

Részben felhasznált irodalom: Transzperszonális pszichológia és energialégzés
(Dr. Komin Vlagyimir)

Kezelés menete

A Felszabadító-légzés során a kliens egy kényelmes, általában fekvő testhelyzetben helyezkedik el, a relaxáló, oldó folyamatot számára segítem és végigkísérem. Az alkalmazott légzéstechnikák közben mindenkor megmarad a tudatosság, a kliens emlékszik mindenre, ami történt, és a foglalkozás végén felszabadul a nyomasztó probléma alól, amivel érkezett.

Érdeklődne további módszerekről, amelyekkel foglalkozom?

Kérdése van a kezelésekkel kapcsolatosan?
Szeretne időpontot foglalni?

Keressen bizalommal!

Szeretné tudni, mit írtak rólam klienseim?

bottom of page